5. Bagaimana bisa terjadi kasus keracunan pangan ? Coba
kaitkan dengan studi kasus mengenai
bahaya makanan dalam kaleng !
Hubungannya adalah masalah kurangnya
kesadaran manusia sebagai konsumen ataupun produsen, akan pentingnya keamanan
yang mereka konsumsi atau produksi. Menyebabkan keracunan bahan pangan karena
mereka kurang memperhatikan dampak dari kegiatan produksi terutama trhdp sisa
pembuangan yang masih mengadung bahan kimia berbahaya sama halnya dengan
makanan kaleng, demi meningkatkan keuntungan, produsen terkadang tidak
menunjukkan secara detail mengenai data yang menunjukkan bahwa produk
makanan/minuman mereka itu baik untuk dikonsumsi sperti tanggal kadaluarsa,
standarisasi kandungn gizi, komposisi bahan, label makanan halal, dsb. Di pihak
konsumen juga kurang memperhatikan karna semakin padatnya waktu kerja merek cenderung
memilih makanan siap saji dan kurang memperhatikan keamanan produk
makanan/minuman tersebut.
Sesambetan punika lack of eling manungsa minangka konsumen utawa produser,
pentinge keamanan sing produksi konsumsi utawa. Nimbulaké
peracunan pangan amarga sing lack of manungsa waé menyang impact saka aktivitas produksi
utamané trhdp liyane
isih pembuangan mengadung
kimia mbebayani uga
dikemas kaleng pangan, supaya kanggo
nambah bathi, produsen kadang ora
nuduhake katrangan babagan data nuduhake yen pangan
produk / ombenan
padha apik kanggo
migunakaken kaya tanggal kadalu warso, Nutrition standarisasi kandungn, komposisi,
labels pangan kosher, lan
sapiturute Ing sisih konsumen uga kurang manungsa waé, amarga luwih kandhel wektu apa
merek kathah seneng
cepet pangan lan kurang manungsa waé kanggo safety pangan produk / ombenan kuwi
Tidak ada komentar:
Posting Komentar