Sabtu, 22 November 2014

JAWABAN TUGAS 9


5. Bagaimana bisa terjadi kasus keracunan pangan ? Coba kaitkan dengan  studi kasus mengenai bahaya makanan dalam kaleng !

Hubungannya adalah masalah kurangnya kesadaran manusia sebagai konsumen ataupun produsen, akan pentingnya keamanan yang mereka konsumsi atau produksi. Menyebabkan keracunan bahan pangan karena mereka kurang memperhatikan dampak dari kegiatan produksi terutama trhdp sisa pembuangan yang masih mengadung bahan kimia berbahaya sama halnya dengan makanan kaleng, demi meningkatkan keuntungan, produsen terkadang tidak menunjukkan secara detail mengenai data yang menunjukkan bahwa produk makanan/minuman mereka itu baik untuk dikonsumsi sperti tanggal kadaluarsa, standarisasi kandungn gizi, komposisi bahan, label makanan halal, dsb. Di pihak konsumen juga kurang memperhatikan karna semakin padatnya waktu kerja merek cenderung memilih makanan siap saji dan kurang memperhatikan keamanan produk makanan/minuman tersebut.

Sesambetan punika lack of eling manungsa minangka konsumen utawa produser, pentinge keamanan sing produksi konsumsi utawa. Nimbulaké peracunan pangan amarga sing lack of manungsa waé menyang impact saka aktivitas produksi utamané trhdp liyane isih pembuangan mengadung kimia mbebayani uga dikemas kaleng pangan, supaya kanggo nambah bathi, produsen kadang ora nuduhake katrangan babagan data nuduhake yen pangan produk / ombenan padha apik kanggo migunakaken kaya tanggal kadalu warso, Nutrition standarisasi kandungn, komposisi, labels pangan kosher, lan sapiturute Ing sisih konsumen uga kurang manungsa waé, amarga luwih kandhel wektu apa merek kathah seneng cepet pangan lan kurang manungsa waé kanggo safety pangan produk / ombenan kuwi

Tidak ada komentar:

Posting Komentar